Paringsadvies

Tellus Tigra werkt samen met een aantal paringsadviseurs, waardoor u eveneens voor paringsadvies bij ons terecht kunt. Deze adviseurs hebben de kennis om u een degelijk advies te geven voor uw fokkerij. Vraag uw contactpersoon tevens om de specifieke mogelijkheden voor uw bedrijf.

Een persoonlijk adviseur

Met ons programma TellusMate krijgt u fokkerijadvies van uw eigen vaste paringsadviseur. De deskundigheid en onafhankelijkheid van dit programma staan garant voor een objectieve beoordeling en raadgeving. Niemand ‘leest’ de dieren zoals onze adviseurs. Uw wensen en behoeften kan uw contactpersoon dan ook goed vertalen in een concreet paringsadvies. Samen met u besteedt hij of zij veel aandacht aan het paren om een volledig beeld te krijgen van wat uw doelstellingen op korte en lange termijn zijn. Het paringsadvies voor uw veestapel is namelijk gebaseerd op de juiste doelstellingen, kennis van uw bedrijf en veestapel én op complete informatie.

Het stellen van de juiste vragen en het discussiëren over uw bedrijf en uw koeien is een investering in úw toekomst. Dat is de absolute basis voor een betrouwbaar en hoogwaardig resultaat. Het programma TellusMate is hierbij een belangrijk hulpmiddel om tot een passende paring te komen voor uw veestapel. De frequentie van het bezoek van de TellusMate-adviseur wordt in overleg met u samengesteld.

Advies op maat

Het uitgangspunt van het programma is om de kwaliteiten van uw koeien en geselecteerde stieren maximaal te benutten en om zwakke punten te compenseren. Het paringsadvies voor uw koeien is daarom te allen tijde maatwerk. Per koe bepalen we met welke stier deze het beste drachtig gemaakt kan worden. Een groot voordeel is dat TellusMate inteelt gemakkelijk kan uitsluiten. Daarnaast zijn erfelijke gebreken (zoals CVM) geheel uit te bannen. Het maatwerk moet uiteindelijk jaarlijks leiden tot een nieuwe groep vaarzen die weinig variatie vertoont en die op uw bedrijf kan presteren. De waarde van Tellusmate zetten we daarom nog eens graag voor u op een rij:

 

 

Heeft u interesse in het paringsadvies van Tellus Tigra? Bel naar 0516 491 492 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder met uw fokkerij.