Inseminatiedienst

Dagelijks gaan de ervaren inseminatoren van KI-organisatie Tellus Tigra op pad om pinken en koeien op een deskundige wijze drachtig te maken. Onze inseminatiedienst bestaat uit twee gescheiden rondes. Alleen op zondag rijden we één ronde om koeien te insemineren.

Ochtend- en avondrondes

Het opgeven van uw tochtige koe voor kunstmatige inseminatie (KI) kan middels ons eenvoudige opgavesysteem. U belt hiervoor de opgave band en spreekt uw naam, adres en eventueel de gewenste stierkeuze in. Hierna zal onze inseminator uw bedrijf de eerstvolgende ronde bezoeken voor de iinseminatie. Het voordeel van onze twee rondes is dat wij in tegenstelling tot andere inseminatiebedrijven vaak al binnen 10 tot 12 uur de inseminatie van de koe kunnen realiseren. Op deze manier is een hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd. Het stierensperma dat wij gebruiken voor de kunstmatige inseminatie van de koe is overigens afkomstig van diverse rassen en bloedlijnen uit het hogere segment.

De opgavetijden zijn als volgt:

Eerste route: 14:00 – 06:00 uur
Tweede route: 06:00 – 14:00 uur
Zondagopgave: 14:00 (zaterdag) – 10:00 (zondag) uur

Op feestdagen gelden de tijden van de zondagopgave.

editor8-foto-pieter1

Totaalpakket op maat

Wilt u een passende berekening van de inseminatiekosten? Wij kunnen u een totaalprijs per aangeboden dier aanbieden. Daarnaast is het mogelijk om per maand een vast bedrag af te rekenen met ons voor de kI-service. Na een jaar zullen wij het totale bedrag verrekenen wanneer u meer of minder koeien heeft aangeboden dan afgesproken is. Voor dit totaalpakket kunt u al vanaf € 19,00 per dier bij ons terecht. Tellus Tigra rekent een handelingstarief van € 6,00. De voorrijkosten bedragen € 10,00.

Is uw koe tochtig? Bel dan direct naar 0516-492146 om ons op de hoogte te brengen. Meer informatie over het insemineren van een koe vraagt u op door te bellen naar 0516-491492 of door een reactie te plaatsen via het contactformulier. Tellus Tigra staat voor u klaar met een professionele inseminatiedienst.