Drachtdetectie

Bij Tellus Tigra is een drachtdetectie mogelijk. Deze drachtcontrole is belangrijk om er tijdig achter te komen of uw koe drachtig is. Op die manier bent u er op tijd bij en is de kans groter dat u narigheden voorkomt. Onze specialisten gaan uiteraard op vakkundige en verantwoorde wijze te werk.

Dracht regelmatig detecteren

Al vanaf circa 35 dagen na de inseminatie kunnen wij met grote zekerheid zien of de koe inderdaad drachtig is. Om een duidelijk beeld te krijgen van de drachtstatus van uw veestapel adviseren wij u om eens in de 4 tot 6 weken uw koeien op dracht te laten controleren. Hiermee voorkomt u verrassingen. Aangezien een dracht detecteren niet iets is wat iedereen kan doen, raden we aan deze werkzaamheden uit te besteden aan een professional zoals Tellus Tigra. Daarnaast is het zo dat wij u aanbevelen om ‘open koeien’ (de niet-geïnsemineerde koeien) na ongeveer 30 dagen te controleren op reinheid van de baarmoeder en de activiteit van de eierstokken.

Via een scan die wij met onze speciale apparatuur uitvoeren bekijken we of er een dracht bij de koe ontplooid is. Daarbij zien we meteen wanneer er iets mis is in de cyclus. Is dit inderdaad het geval? Dan kunnen wij direct ingrijpen om de koe weer in de juiste cyclus te brengen.

Het belang van de detectie

Sommige boeren laten het op hun beloop en doen niet veel moeite voor de dracht van hun koeien. Nu is het zo dat een regelmatige dracht van groot belang is. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het namelijk wordt om de koe succesvol te insemineren. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de melkproductie. Wees er dus op tijd bij en vraag ons de drachtdetectie te verzorgen. Voor de drachtcontrole brengen wij slechts € 3 per dier in rekening.

De drachtcontrole van uw koe overlaten aan Tellus Tigra? Bel naar 0516491492 om een afspraak te maken. Meer informatie over de drachtdetectie vraagt u op via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst indien het om een dracht controleren of dracht vaststellen gaat.